« Septembrie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Cele mai citite comunicate


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/treiart/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 877
25 Sep 2019
Citit de 400 ori

A avut loc conferința de lansare a proiectului "INOVA SES Nord-Vest"

Ieri, 24.09.2019 a avut loc Conferinţa de lansare a proiectului „INOVA SES Nord-Vest”, ID POCU 126562, proiect cu finanţare europeană nerambursabilă, demarat pe data de 01 august 2019, implementat de beneficiarul S.C. 3 ART S.R.L., în parteneriat cu Asociaţia Standarde pentru Baia Mare.

Evenimentul a avut loc în Sala de Conferinţe de la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din municipul Baia Mare şi a reunit peste 40 de persoane: public interesat, reprezentanţi ai instituţiilor administrative, ai mass-mediei locale şi experţi implicaţi în derularea proiectului.

Conferinţa s-a desfăşurat într-un mediu plăcut, în care au luat cuvântul doamna Pobozsnyi Angela-Elisabeta, în calitate de Manager de proiect şi reprezentant al S.C. 3 ART S.R.L., şi domnul Fodoruţ Vasile, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Standarde pentru Baia Mare. Au fost prezentate obiectivele proiectului, activităţile principale şi rezultatele dorite prin implementarea acestui proiect. Invitaţi cu experienţă în scrierea şi gestionarea proiectelor cu finanţare europeană, şi cu experienţă în antreprenoriat au răspuns întrebărilor venite din partea publicului prezent.

Proiectul „INOVA SES Nord-Vest” vizează înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor sociale la nivelul Regiunii Nord-Vest (judeţele Maramureş, Satu Mare, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Bihor). Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare, şi consolidarea capacităţii întreprinderilor de economie socială de a funcţiona într-o manieră auto-sustenabilă prin formare antreprenorială pentru 138 de persoane care doresc să înfiinţeze întreprinderi sociale în Regiunea Nord-Vest, dezvoltarea unui număr de 16 de întreprinderi sociale cu profil non-agricol şi crearea a minim 64 locuri de muncă.

Cei 138 de beneficiari ai activităţilor proiectului vor parcurge un set de activităţi care vizează: furnizarea de programe de formare profesională, antreprenoriat social, depunerea planurilor de afaceri în cadrul unui concurs şi înfiinţarea a 16 întreprinderi de economie socială în Regiunea Nord-Vest – din care 10 în mediul urban şi 6 în mediul rural –, precum şi creşterea ratei de ocupare, prin înfiinţarea minim 64 de locuri de muncă.

Proiectul pune accent accent pe necesitatea înfiinţării întreprinderilor de economie socială, pe rolul esenţial al educaţiei şi formării noilor generaţii de întreprinzători, pe cultivarea spiritului antreprenorial în domeniul social, având prevăzute măsuri specifice pentru formarea, consilierea şi asistarea persoanelor care urmeaza să-şi înfiinţeze propria afacere în antreprenoriatul social. În urma participării la programul de formare antreprenorială, grupul ţintă de 138 de persoane – format din şomeri, persoane inactive (inclusiv studenţi), persoane angajate – va dobândi cunostintele necesare pentru a se putea integra/ reintegra pe piaţa muncii şi/ sau pentru a deveni întreprinzător în economia socială.

Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, între 01 august 2019-31 iulie 2022. „INOVA SES Nord-Vest” – cu un buget de 8.946.377,52 lei – este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: „Incluziunea socială şi combaterea sărăciei”, Obiectiv Specific (O.S.) 4.16: Consolidarea capacităţii întreprinderilor de economie socială de a funcţiona într-o manieră auto-sustenabilă.
Evaluaţi acest material
(0 voturi)