Informaţiile din această secţiune au fost preluate cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Responsabilitatea pentru conţinutul acestora şi dreptul de proprietate asupra lor aparţine autorilor, respectiv sursei de unde au fost preluate.
28 Noi 2013

Sute de maramureşeni din mediul rural au fost instruiţi cum să îşi găsească un loc de muncă sau să îşi deschidă o afacere

De consiliere în carieră, dar şi de cursuri de calificare şi antreprenoriat au beneficiat sute de maramureşeni în ultimele luni, prin intermediul proiectului "Iarba verde de la sate". Acesta a fost dezvoltat la nivel judeţean cu scopul creşterii oportunităţilor de ocupare a locurilor de muncă în zonele rurale. La final, cele mai bune idei de afaceri care au prins viaţă prin intermediul acestui proiect au fost premiate.

[...]

Tot în cadrul proiectului, persoanele din grupul-ţintă au avut ocazia să participe la cursuri de specializare în domenii diverse, începând de la instalator şi animator în turism, până la brutar – patiser, sau îngrijitor bătrani la domiciliu. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 20 de luni şi a avut o finanţare de aproximativ două milioane de lei, din care aproape 1,7 milioane din fonduri europene.